Twitter

Maand van de geschiedenis

Welkom op de website van de Maand van de Geschiedenis op Goeree-Overflakkee. Traditiegetrouw is oktober de Maand van de Geschiedenis, een landelijk evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd onder regie van het Rijksmuseum in Amsterdam en het Openluchtmuseum in Arnhem.

Een maand lang worden overal in het land evenementen georganiseerd die de schijnwerpers zetten op historische thema’s, personen en gebeurtenissen. Dit jaar is het thema ‘Grenzen’ en willen we de grensverleggende aspecten van onze eilandgeschiedenis belichten. Er is een expositie in het Streekmuseum, een pop-up tentoonstelling in de bibliotheek en natuurlijk net als elk jaar de Avond van de Geschiedenis met deze keer Herman Pleij als hoofdspreker!

Om dit mogelijk te maken hebben Historische Vereniging De Motte, de Bibliotheek Zuid‐Hollandse Delta, het Streekmuseum Goeree‐Overflakkee en het Streekarchief de handen ineengeslagen. Door de krachten te bundelen zijn wij erin geslaagd een aantal voor een brede doelgroep aansprekende activiteiten te organiseren.