Twitter

Avond van de Geschiedenis met Herman Pleij

Opnieuw organiseren De Motte, Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Het Rondeel de Avond van de Geschiedenis. Dit jaar staat de grensverleggende geschiedenis van Goeree-Overflakkee centraal. De lezing wordt dit jaar gegeven door Herman Pleij.

Herman Pleij geeft een lezing tijdens de jaarlijkse Avond van de Geschiedenis in Het Rondeel in Middelharnis. Rondom de lezing worden activiteiten georganiseerd waarin de grensverleggende geschiedenis van Goeree-Overflakkee aan bod komt.

Slikken werden omgevormd tot dijken, polders werden uitgebreid, groeiden aan elkaar en vormen vandaag de dag het eiland Goeree-Overflakkee. De barrière van het water werd getrotseerd. Veerdiensten, tramdiensten en later de brug ontsloten het geïsoleerde eiland.

De lezing heeft uiteraard als thema 'Grenzen'. Na twee eerdere succesvolle edities zien we uit naar weer een boeiende avond boordevol geschiedenis! De Motte organiseert deze avond in samenwerking met Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

Praktische informatie

Datum: 12 oktober 2016
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Dwarsweg 40, 3241 LB Middelharnis
Toegang: Kaartjes zijn voor EUR 7,50 per persoon te koop via de website www.leerenbeleef.nl of aan de balie van de vestigingen van de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.