Agenda

zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Twitter

Hans Klepper en Hans ten Hagen benoemd tot erelid

Donderdag 12 april jongstleden heeft Hans Klepper tijdens de ledenvergadering afscheid genomen als secretaris van De Motte. Voorzitter Pau Heerschap sprak grote waardering uit voor de betrokkenheid van Hans bij De Motte in de afgelopen veertig jaar. Als blijk van deze waardering ontving Hans het erelidmaatschap van de historische vereniging en een beeldje dat een spade en een opgegraven pot voorstelt, uitgevoerd in brons.

“Het is eigenlijk een vriendschap voor het leven”, benadrukte Hans. “De Motte was een stukje vrijetijdsbesteding, waaraan ik veel plezier beleefde. Bovendien was De Motte voor mij de bakermat voor de vele bestuursfuncties die ik later bekleedde en nog steeds bekleed. Ook kreeg ik eerder een Koninklijke onderscheiding voor dit werk. En dan nu erelid van De Motte, dat waardeer ik zeer.“

Ook Hans ten Hagen maakte kenbaar niet meer verkiesbaar te zijn. Hans kon door omstandigheden niet bij de ledenvergadering aanwezig zijn, maar het bestuur sprak ook waardering uit voor zijn inzet de afgelopen dertig jaar. Rias Olivier toonde in zijn lezing “Gehannes tussen Ouddorp en Ooltgensplaat” de grote betrokkenheid van Hans en Hans bij verschillende archeologische opgravingen en andere activiteiten van De Motte.

Arjen Diepenhorst en Pieter Prins werden met algemene stemmen gekozen tot de nieuwe bestuursleden. Jan Both volgt Hans Klepper op als secretaris.